Este suficient să dormi 20 de minute pe zi pentru a reduce riscul acestor boli

Este suficient să dormi 20 de minute pe zi pentru a reduce riscul acestor boli. Medicul rus Tatiana Krymtseva identifică un scurt pui de somn după-amiază ca fiind una dintre cele mai simple modalități de a reduce riscul de boli vasculare și accidente care pun viața în pericol.

Beneficiile unui pui de somn de după-amiază

Potrivit Dr. Tatiana Krimtseva, somnul de zi este o prevenire accesibilă a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. Ea a dezvăluit beneficiile acestei metode în prevenirea unor astfel de boli cardiovasculare grave.

CITEȘTE ȘI: Bacteriile intestinale și insomnia: Ce să mănânci pentru a dormi mai bine

Când a fost întrebată cât de mult somn aveți nevoie în timpul zilei, medicul spune că 20 de minute sunt suficiente.

Dr. Krimtseva explică faptul că somnul este o perioadă în care organismul „testează” funcționarea sistemelor și organelor sale interne, se recuperează și, de asemenea, produce hormonii necesari. În absența somnului, toate aceste procese nu sunt efectuate în măsura necesară, ceea ce crește riscul de tulburări, inclusiv în activitatea inimii, a vaselor de sânge și a creierului. Potrivit expertului, obiceiul de a dormi în timpul zilei, acordându-ne o pauză de 10 până la 30 de minute în intervalul orar 13:00 – 15:00, garantează prevenirea acestor tulburări și, în același timp, îmbunătățește protecția împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.

„Nu trebuie să vă întindeți și să cădeți într-un somn profund – este suficient să trageți un pui de somn chiar și pe scaun”, a declarat Dr. Krimtseva, adăugând că, în mod ideal, această odihnă ar trebui să se facă în liniște.

Potrivit Dr. Ruslan Vasilievici, somnul de după-amiază nu este pentru toată lumea.

Daunele somnului din timpul zilei pot include următoarele:

Inerția somnului

După un pui de somn, vă puteți simți rău și vă puteți simți leneș și dezorientat. Mulți oameni au dureri de cap după un pui de somn.

Dificultăți de somn pe timp de noapte

De obicei, siestele scurte (mai puțin de 20 de minute) nu afectează calitatea somnului de noapte la majoritatea persoanelor. Dar dacă vă plângeți de insomnie sau de un somn de proastă calitate pe timp de noapte, ațipitul în timpul zilei poate agrava aceste probleme.

CITEȘTE ȘI: Durerea în această parte a corpului în timpul somnului poate indica diabet

„Persoanele în vârstă care dorm mai mult de 30 de minute pe zi au un risc de 3 ori mai mare de a dezvolta demență (un sindrom care duce la afectarea profundă a memoriei și a capacităților intelectuale) și boala Alzheimer. Dormitul mai mult de o oră în timpul zilei poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, unii oameni se confruntă cu creșterea ritmului cardiac după somn (tahicardie de somn), diabet, arsuri la stomac după somn și sindrom metabolic”, spune Dr. Vasilievich potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro